Автор: Сумантра Маитра, The American ConservativeПолският президент Анджей Дуда заяви: Украйна

...
Автор: Сумантра Маитра, The American ConservativeПолският президент Анджей Дуда заяви: Украйна
Коментари Харесай

Търпението на Полша се изчерпва. Европейското единство беше и остава историческа случайност

Автор: Сумантра Маитра, The American Conservative

Полският президент Анджей Дуда съобщи: „ Украйна е като давещ се човек, който може да те завлече към дъното. Ако давещ се човек ни вреди и дави и нас, той няма да получи помощ. Ние би трябвало да се погрижим за нашите ползи и ще го създадем, дейно и уверено. “ Полша, дружно с Унгария и Словакия, възнамерява да вкара протекционистки политики за резервира своите фермери от наводняването на пазара с украинско зърно. Полша също по този начин отхвърля да праща още оръжия на Украйна.

Това е черна комедия. Социално-консервативната Полша постоянно е била зложелател на западните либерали и неоконсерватори, само че Украинската война краткотрайно промени това, заради полският конфронтация по отношение на Русия, който е друга социално-консервативна мощ. Това може скоро още веднъж да се промени.

Историята на полско-украинските връзки обаче е дълга и жестока. Украинските националисти се съюзяват с нацистите и правят погроми и кланета както над поляци, по този начин и над евреи. Всичката тази пролята кръв не може да бъде набутана под килима. Нацистите измежду украинското население остават изострен проблем сред двете страни. Неотдавна украински ракети убиха двама поляци, което Украйна продължава да отхвърля – необичайно, в случай, че НАТО може да наблюдава схеми на полети и координати. Украйна, въпреки това, продължава да се счита за права, даже и на инат на най-силните си поддръжници, какъвто е Англия.

Военновременният съюз постоянно е бил пред сриване, поради разминаването в ползите на Украйна, европейските страни и Съединените щати. Но една по-важна точка се откроява.

Европейското единение беше и остава историческа случайност. То е неестествено и в своята същина е резултат от доброжелателното американско завладяване. За да бъде поддържано, ще е нужна същинска империя. Би трябвало да се остави природата да върви в своята посока, да се разреши на естественото равновесие да се завърне, и да се подхваща интервенция in extremis. Прощалното послание на Джордж Вашингтон би трябвало да остане пътеводна светлина за американската политика. Европа има редица ползи, които са непознати на ползите (и даже на оцеляването) на Америка. И в случай че континентът не е застрашен от единствен хегемон, който не просто желае, само че на процедура е и в положение да завземе целия континент и да сложи в заплаха атлантическите и морските пътища, е най-добре европейците да бъдат оставени намира с техните исторически скърби.

 

Инфо: The American Conservative

Превод за " Гласове " Екатерина Грънчарова

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР